Van Victoria naar Port Alberni

15 juni 2011

 

Pufff ik ga proberen een verslag te schrijven over vandaag. Mijn hoofd is een beetje dizzy van het koude biertje net toen we op het Japanse eten zaten te wachten en het rode wijntje bij het eten…dus excuses al vast als het een beetje onsamenhangend wordt 😉 Gelukkig heb ik Wim (die ik geen Wimmetoe meer mag noemen) als eindredacteur…dus het zal hopelijk nog wel meevallen ;-).

 

Ff denken hoor…………………………………uhhh, tja, hmmmmmmm……….

Oh ja 😉 Vanochtend uit Victoria vertrokken over de Highway number 1 richting Nanaimo. Ons eerste doel was het stadje waar allemaal Totempalen moesten staan….hummmm zeker op een andere weg want wij hebben ze gemist. De weg er naar toe was wel mooi met zo nu en dan een mooi zicht over de zee en daar, bij een uitkijkpunt, wel een totempaal. De man die een foto van ons ging nemen dacht dat ie al een foto had gemaaktcanada892.jpg omdat ie een klik hoorde….het was alleen nog maar de flitser die uitging hahahaha maar ondanks dat is de foto wel goed gelukt 😉
Na de teleurstelling (nou ja dat is wel een beetje overdriffen) van Duncan door naar Chemainus, HET stadje van de muurschilderingen. Wim(metoe) was er een beetje sceptisch over maar toen we er eenmaal waren was ie dol enthousiast. Het was een erg leuk stadje. Leuke huisjes en prachtige muurschilderingen!! Hieronder een klein stukje geschiedenis (met dank aan de ANWB reisgids) ……

Toen aan de begin van de 80er jaren van de vorige eeuw de grote zaaginstallatie – ooit een van de grootste ter wereld – haar deuren sloot, verdween ook de belangrijkste werkgever van Chemainus. Het houtvestersstadje verzon een list om de economische crisis het hoofd te bieden: het nodigde kunstenaars van het hele land uit om de geschiedenis en tradities van de regio uit te beelden in enorme muurschilderingen.

Erg leuk om er even rond te lopen!!

canada914535d384965853.jpg

Inmiddels hadden we besloten om vandaag niet helemaal door te rijden naar Tofino want dat was toch nog wel een eind. Port Alberni zou ons eindstation worden voor vandaag.

Nog een tussenstop gemaakt om ff te lunchen bij Little Qualicum  falls prov. park (moest de naam net weer opzoeken want dat wist ik echt niet meer!). Daar ook een korte wandeling gemaakt. Het was (het zal jullie niets verbazen) erg mooi. Kaarsrecht, onwijs hoge bomen en een krachtig stromend riviertje met twee watervallen.

canada927.jpg canada941.jpg

 

 

In het campergidsje had ik een leuke campground gevonden. !#@@$#!## de weg ging opeens over in een onverharde weg…schud, schud vreselijk!! Alles in de camper ging heen en weer, dit ging hem niet worden. Dus maar rechtsomkeer en terug naar een andere campground die we langs de highway hadden gezien. Dat leek ons eigenlijk niets…..hoe een mens zich weer kan vergissen. Het is hier heerlijk rustig, we hebben lekker Japans gegeten en gezwommen in het zwembad! Helemaal goed dus!

Internet werkt nu ook goed, dat was op de campground in Victoria wel anders, daar was het echt !#@##%@#$.

Morgen gaan we echt naar Tofino. Het belooft morgen een mooie zonnige dag te worden dus als het ff lukt gaan we morgen bearwatching doen……..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.