Van Yellowstone naar Jackson

15 mei 2014

Krijg nou tieten, ook Grand Teton was  geweldig mooi!

USA2014_202

Eerst nog een heel stuk door Yellowstone gereden. Dezelfde weg als gisterochtend langs het bevroren lake Yellowstone. Grote witte vlakte omringd door besneeuwde bergen.

We waren alert op bewegingen in de bosjes en langs de waterkant want er komen hier elanden voor. Helaas 🙁

Korte stop gehouden bij het  West Thumb geiser basin aan het meer. Het was daar heel sereen. Nog helemaal niemand, zonnetje begon al lekker te schijnen. De vogeltje vlogen af en aan. Geisers zelf niet zo bijzonder maar het was vooral de plek die het mooi maakte zo vlak aan het eindeloos grote nog witte meer. Hmmmm nog even genieten.

DSC01673

Weg vervolgd door zuid Yellowstone die we via de zuid ingang verlieten en dan rijd je zo het Grand Teton NP in. Deze naam komt van Franse woudlopers die de grillige pieken Les Trois Tetons (de drie borsten) hadden gedoopt omdat ze er zo uitzagen (zeker een tijd zonder partner gezeten). Het zijn werkelijk spectaculaire pieken die oprijzen in een weidse vlakte. Op die vlakte kan ook veel wildlife voorkomen; helaas weer geen mooses of bears, ja weer zo’n ordinaire bizon. Nou dat weten we nu wel hoor 🙂

Aan de voet van de bergen ligt een aantal gletsjermeren waar de weg langs liep. Wat een geweldig uitzicht. Regelmatig gestopt om van het panorama te genieten en foto’s te schieten.

Wandelingen waren niet mogelijk omdat ook hier nog veel sneeuw lag, zij het wel minder dan in Yellowstone.

Op een mooie plek gestopt om te lunchen. WAUW!! (had ik nog niet gezegd, dus het mag weer 🙂

USA2014_207

Oh ja,we hebben ook nog 2 kraanvogels (sandhill crane) en een witte pelikaan gezien.

We stopten bij een dam waar het een mooie plek was om foto’s te maken van het gebergte met het meer. ‘Kijk Ies een pelikaan’ Wim wist niet hoe snel hij de RV moest parkeren en op zoek moest gaan naar de pelikaan, totaal geen aandacht meer voor de drie tieten. Helaas was de vogel al gevlogen.

Rustig het park uitgetuft en richting Jackson op zoek naar een supermarkt. Nou dat wasDSC01733 een waar festijn en dit keer bij de Whole Grocer met veel biologische producten. Wat een keus weer en zo prachtig uitgestald! Ook wat meer van onze gading zoals speltcrackers en bananenchips. We gingen alleen voor wat melk, vlees en vis maar dat is heel wat meer geworden!

Zo hadden ze ook  frietjes van zoete aardappel. Hmmmm die waren lekker alleen was er bijna een brandje in de oven 🙂 Het bakpapier was toch niet zo vuurproef.

Dat was het weer voor vandaag. Morgen een lange reisdag voor de boeg; we gaan naar Vernal (Utah) vlakbij Dinosaur National Monument.

Foto’s

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.