Verdere ontdekking van La Palma

18 augustus 2017

In de  ochtend met zijn allen weggeweest. Een verkorte versie van een rondrit uit het ANWB reisgidsje. 
Eerst naar de zoutpannen, die zijn lekker dichtbij. Vandaag waren er mannetjes aan het werk, altijd leuk voor op de foto.
Familiefoto mocht natuurijk ook niet ontbreken.

Op 2/3 van het rondje gestopt bij de San Antonio Vulkaan. Hier kon je langs de kraterwand naar een uitkijkpunt lopen. Het was toch wel weer erg warm!! 
Al lopend moet je niet op je camera kijken want AU die lavasteen is toch wel erg hard als je er met je blote teen tegen aanloopt. Het was er ook heerlijk stoffig, witte schoenen zou ik je hier niet aanraden. 
De 5 euro entreegeld per volwassen waren het waard. Je zag goed de krater en we hadden een mooi uitzicht over de omgeving, in de diepte ons hotel.

Rond 2 uur terug gereden naar het hotel om daar de lunch nog mee te pikken. Wim en ik zijn daarna verder gegaan met de ontdekking van La Palma. 
Doorgereden naar Puerto Tazacorte (west-kust op het midden van het eiland) om alvast te weten waar de boottochtjes vertrekken en wat de prijzen zijn.
Een Palmese jonge dame zat er verhit bij in een informatiehuisje. Puff het was veel te warm. Normaal is het rond de 25 graden nu 32! 
De haven was een stukje lopen, daar konden we zien waar de boten vertrokken. Dit kleine stukje lopen was ons al bijna te veel, en we willen zo graag gaan wandelen 🙁 . Hier in het zuidwesten waarschijnlijk dan niet, bijna geen begroeiing, geen schaduw. Nee dat lijkt ons niets.

Vertrekpunt van de boten gevonden. Doorgelopen naar de grote bogen achterin de haven. De verhitte dame had me aangeraden daarheen te lopen, heel fotografisch. En dat was het. Gaaf! Van de buitenkant zie je het niet maar als je er doorheen loopt. Prachtige lijnen en lichtspel!

Adidas had dit architectonische hoogstandje recent opgeeist om er een reclamefilmpje op te nemen. Ben benieuwd.

’s Avonds met eigen ogen gezien hoe prachtig de sterrenhemel hier is, en dan is er hier nog redelijke lichtvervuiling van het hotel. We gaan nog een keer naar een uitkijkpunt hoger gelegen om te zien hoe nog mooier het kan zijn….en ik ga proberen het te fotograferen. Ik zie altijd de prachtigste foto’s van sterrenhemels, gaaf als mij dat ook lukt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.