Victoria _ Vancouver Island

12 t/m 14 juni 2011

Het is nu kwart voor tien ‘s avonds, weer bijna een dag voorbij……….

 

Vanochtend ( 12 juni) zijn we op tijd opgestaan en zijn we iets later vertrokken dan we hadden gepland, maar no worries. We wilden de boot van 11 uur pakken en volgens Carmen (zo noemen wij de Garmin navigatie) zouden we om iets voor 10 bij de ferrie zijn. Carmen had gelijk.

We hadden nog een gelukje want van 4 tot 24 juni kreeg je korting als je op vrij-, zater- of zondag over ging. Dat scheelde toch maar weer mooi 25 CADjes $.

We hebben boven op het dek gezeten. We zaten achter een windscherm dus het was heerlijk warm. Ik lag lekker in het zonnetje….zzzzzzzz

De overtocht duurde 1,5 uur en verliep voorspoedig.  De kust bij Vancouver Island was erg mooi. Er liggen allemaal kleinere eilandjes voor. Op de boot nog gauw een hamburger verorberd zodat we daar geen tijd aan hoefde te spenderen op het eiland…..vroemmmm gelijk door naar Butchart Garden.

 

canada785

Daar hebben we ongeveer 2 uurtjes doorgebracht. Het was er prachtig!  Nog een capuccino genuttigd, ff in het souvenierswinkeltje gekeken. We hebben een windgong gekocht van een hummingbird voor op het dakterras, sorry buurtjes 😉

Het was maar goed dat Carmen bij ons hadden want het ging echt zigzag. Na 250 meter links afslaan, na 1,5 km rechts afslaan, links afslaan en gelijk rechts afslaan….aahhhhh gaat dit wel goed? Ja hoor Carmen liet ons niet in de steek en bracht ons netjes bij de camping.

De camping ligt aan de haven (hij is niet zo groot) tegenover Victoria. Er is een pad langs het water van ongeveer 40 minuten lopen (volgens de dame bij de incheckbalie), we kunnen met de watertaxi, de gewone taxi of met de bus naar Victoria. Even kijken waar we morgen voor gaan kiezen.

We willen in ieder geval gaan Whale Watchen morgen als het niet al te slecht weer is (de voorspellingen zijn niet zo gunstig).

MAANDAG 13 JUNI 2011

Jaaaaaa.. heel veel orka’s gezien. Wat gaaf!

canada824

De weersvoorspelling was gelukkig helemaal fout! Het was ‘s middags lekker zonnig, Wel veel wind dus de zee was behoorlijk ruw. Maar goed dat ik de zeeziekpillen had in genomen, anders was het vast niet goed gegaan. Maar laat ik maar weer bij het begin beginnen…….

Na boodschapjes te hebben gedaan en nog een nacht te hebben bijgeboekt op de campground (we zitten hier morgen ook nog en dan gaan we ook iets heeeeeel leuks doen ;-)) richting Victoria gegaan met de taxiboot.

Dit bootje ging alleen naar Fishermans wharf (een haventje ong. 15 minuutjes lopen van Victoria downtown), maar dat was oké want daar moesten we toch zijn om te boeken voor de whalewatch.

Op de boot van half 3 was nog plek. Het was 12 uur dus nog 2 uurtjes om Victoria een beetje te gaan ontdekken. Uiteindelijk hebben we nog niet echt veel kunnen zien,lopen naar downtown duurde ongeveer een half uurtje met alle stops tussendoor (beetje genieten van het uitzicht toch?). Een cappuccino gescoord om te nuttige bij de kaasbroodjes die we bij ons hadden. Hmm dat was niet echt veel voor de lunch, dus voor Isa nog een hotdog en Wim een sandwich met eiersalade. Naast het eettentje stonden 3 gave oude auto’s. Bleek dat je die kon  huren om een tochtje mee te maken!!

Deze  hebben wij voor morgenmiddag gereserveerd! Cool!!!! Een mercedes uit 1922.

canada845

 

Helemaal nog vol van het vooruitzicht voor morgenmiddag ging het  teruglopen naar de Fishermans warf een stuk sneller dan de heenweg.We hadden nog een half uurtje om in de haven rond te kijken. Er liggen allemaal houseboats in die haven (bij de campground liggen ze by the way ook). Erg leuk om te zien. Er waren ook 2 zeehonden in het water! Mocht het met de boot niets worden dan hebben we die in ieder geval gezien.

Het was inmiddels behoorlijk winderig geworden (niet wij 🙂 , maar buiten). De kapitein gaf aan dat er behoorlijk wat golven waren. Op de heenweg viel het nog wel mee, maar terug….whaaaaaaaaa.

Helemaal ingepakt met een regenbroek en een dikke jas waren we er klaar voor. Het was een behoorlijk stukje varen, en dan ging de boot nog hard (60 km per uur) Maar goed dat we iets naar voren waren gaan zitten (in het begin zaten we achterin) want dat scheelde behoorlijk met het water dat je over je heen kreeg.

We voeren naar een stuk waar de orka’s (deze komen hier het hele jaar voor) altijd door heen zwemmen. Yes, wat waren er veel!! Ze zwommen in groepjes van 4 a 5 bij elkaar. Gaaf om te zien.

We voeren steeds een stukje verder om een goed zicht op de orka’s te hebben. Op een gegeven moment kwamen ze echt vlak langs de boot. Cool!!!! We zijn daar ongeveer 1 uur gebleven.

Toen met volle snelheid en inmiddels windkracht 6 terug naar de haven. Het ging hard. We maakte echt harde klappen op het water, heel gaaf!!!! Ik was inmiddels helemaal duf van die zeeziektepil en heb zelfs nog 20 minuten liggen pitten ondanks al dat geweld.

Teruggekomen in de haven was het toch wel erg koud zonder die dikke jas. brrrrr en we moesten nog 20 minuten wachten op de watertaxi. klapppertand, klapperrrrtand….

Wat een leuke dag was dit! Eindelijk eens gezien waar we voor geboekt hebben met een boot, dit is echt de 1e keer. Wauw!

Dinsdag, 14 juni 2011

Whaaaa, dat je zo moe kan worden  van 4 uur in een old timer  zitten. Zou het aan het woord ‘old’liggen, dat je je daaraan aanpast? Het zou wel komen van de hele tijd de zon en de wind op je giechel. Het was zo cool!Ik heb helaas niet kunnen rijden want ik kwam niet met mijn voeten bij de pedalen. Wel als ik helemaal onderuit ging liggen maar dan zag ik niets meer 🙁

Het was vandaag dus driving miss Isa (eigenlijk hetzelfde als de rest van de vakantie maar dan niet in de camper 😉 ).

Vanochtend had Wim weer een heerlijk ontbijtje geprepareerd, ik vind dat we dit in Nederland maar moeten voortzetten ;-).

Lopend naar downtown gegaan, een wandeling van ongeveer 40 minuten. Het was goed te doen. Er is een heel pad langs de kust aangelegd. Het was eb (dat kon je wel ruiken ook) dus het was druk met vogels die eten zochten op het drooggevallen land. Er zijn hier ook ganzen in de zee!

In Victoria even door Chinatown, of beter gezegd chinastreet want meer was het niet, gelopen. Coffee to go gekocht om te drinken bij onze zelf meegebrachte lunch.

canada865.jpg

De lunch hebben we genuttigd op een bankje aan de haven.

De auto (Mercedes uit 1929, gisteren schreef ik nog uit 1922!) hadden we gereserveerd canada876.jpgvan 1 tot 5. Vroemmmmm lekker 4 uur cruisen. Wim paste gelukkig achter het stuur, anders dan de jongen van het verhuurbedrijfje die zich als een worst er in en er weer uit moest wurmen.

Jeetje wat een geluid, vroemmmmmm. Er zat een Porsche motor in, niet helemaal origineel dus. Je zat praktisch op de bodem, met je benen helemaal uitgestrekt, dat zat best wel lekker eigenlijk. Ik zat helemaal ingepakt met een muts, 2 jasjes en een shawl want er stond best wel wat wind. Maar wat was het leuk!!!

We hebben een weg langs de kust gereden, erg mooi. Door een wijk met allemaal villa’s, voor de beter gesitueerden onder ons.

Onderweg kregen we allemaal complimentjes, nice car! Helaas niets van ons bij, maar toch leuk.

We gingen even stoppen bij een meertje, kregen we de auto niet meer aan de praat !@#$@#%! Rustig, diep ademhalen en nog een x proberen Yes hij deed het weer. Pieuuuuu.

Nog gestopt om wat te eten en drinken, en een fotoshoot van mij op de auto 😉 en weer rustig terug tuffen naar Victoria.

canada885.jpg

In Victoria wilde Wim graag naar een under the sea aquarium, mij leek het eigenlijk niets, en helemaal niet toen ik hoorde wat de entree was. Toch maar gedaan. Het was wel leuk maar niet voor dat geld!!!

Er was een show, waarbij een duiker in het aquarium zwom en vissen liet zien, een jongedame vertelde over de vissen.  De duiker ging ook spreken bluubbbb, blub, blubbbb daar verstond je helemaal niets van. Wat dan wel weer leuk was, was dat deze vissen echt in de zee zwommen. Het aquarium was namelijk in de zee gebouwd. Je zat 4 meter onder water.

Met de watertaxi weer terug naar de campground, ja de camper stond er nog 😉

Na het eten (of eigenlijk al tijdens) kakte ik helemaal in. zzzzzz ff een half uurtje liggen zzzzzzzzzzzz

Morgen gaan we verder op Vancouver Island, naar het noord-westen, Tofino.

Foto’s van vandaag kan je vinden in het album Victoria VC Island.