Vlucht en eerste dag in Canada

Leuk hotel CitizenM maar ik kon niet de eerste blog uploaden….;-( …nu zit ik op de hotelkamer in Vancouver en kan ik geen verbinding maken met het internet !@@##$%%# Ik ga in ieder geval al wel schrijven, dus ik hoop het ooit (!) met de wereld te kunnen delen.

Dinsdag 24 mei

Na een korte nacht om kwart over vijf richting schiphol. Daar verliep alles voorspoedig. We moesten om vijf over zeven al bij de gate zijn. Waarom zo vroeg?, dachten we Nou dat was vanwege die nieuwe controle inclusief bodyscan. Jeetje dat duurde wel ff…Ik kon mijn insulinepompje omhouden maar uiteraard begon de scan te protesteren.Met de beveiligingslady in een apart hokje om de pomp te laten zien en het was ok!

Onze voorgeboekte stoelen waren super bij de nooduitgang, wat een ruimte. Met eerst nog een lege stoel naast mij maar voordat we opstegen mocht er een man komen zitten inclusief zweetlucht. Jakkie!!!! Na een half uur was ik er aan gewend en rook ik niets meer (van de zweetlucht bedoel ik).

We vertrokken een 1/2 uur te laat en moesten omvliegen vanwege de aswolk dus daardoor 1 uur en 15 minuten later aangekomen in Vancouver. Daar ging alles heel snel, bij de paspoortcontrole hoorde ik ze wel iets mompelen over mijn paspoort dat mijn paspoort geen 6 maanden meer geldig was maar we mochten doorlopen…..tot we het vliegveld echt gingen verlaten. Het door de paspoortcontroleur ingevulde papier moest je inleveren en wij werden een ander kant opgestuurd dan alle andere passagiers…uhhhhhhh. Shoot, ik kreeg Cuba visioenen…Niets aan de hand gelukkig. Er moest een extra controle en stempel op mijn paspoort vanwege de geldigheid. Ik mocht toch het land in, YES!!

Met shuttlebusje naar het hotel, daar ff opgefrist en toen naar Vancouver Downtown. Dat ging heel gemakkelijk. We werden met de shuttlebus afgezet bij een station van de skytrain (die maar 2 haltes in de sky was en de rest underground!) waarmee we voor          $ 3,75 pp downtown konden.

Downtown eerst door Gastown gelopen (oude deel), bakkie gedaan bij Starbucks (vind je op de hoek van zo’n beetje elke straat!) en toen langs het water naar de watervliegtuigjes. Inmiddels begon de lange reis er aardig in te hakken dus met onze laatste krachten op zoek naar een restaurant. Helemaal terug naar Gastown waar we een leuk restaurant hadden gezien, want voor de rest zagen we allen maar koffietenten en de Sushitent die getipt werd door het reisgidsje was nergens te vinden. Je moet er ff voor wandelen maar het was een leuk restaurant ‘The Spaghetti Factory’. Goed gegeten, lekkere wijn en niet zo duur. Na die wijn waren we helemaal uitgeteld…ZZZZZZZ Ooh ja we moesten nog terug naar het hotel. In de Skytrain hebben we vooral de binnenkant van onze ogen bestudeerd. Op voor een welverdiende nachtrust!!

 

Foto's