Vlucht Schiphol-Houston Houston-San Jose

vrijdag 20 januari 2012

Na een heerlijke nacht in het CitizenM vlak naast schiphol (bed van 2 bij 2!) waren we klaar voor de start van onze vacaciones!!
Gisteren toch maar alles uit de beautycase over de koffers verdeeld, maar goed ook want er stond levensgroot op de schermen ‘1 BAG PER PERSON!’. Dat was 23 kilo per koffer, √ check, schoon aan de haak.  Ik zal er maar niet bij vertellen wat mijn handbagege daardoor woog! 🙂 

Ontbijtje genuttigd en op naar gate G5. Waar een hele strenge beveiligingsdame ons  ondervroeg. ‘ Hoe lang kennen jullie elkaar?’ ‘ Hebben jullie zelf je koffer ingepakt?’  Grapjes maken was er niet bij! 🙁

De vlucht van Schiphol naar Houston verliep goed, zo nu en dan een beetje turbulentie, de 2e maaltijd liet wat lang op zich wachten en wat een oude taarten als stewardessen!!

In Houston was het ff wachten totdat we door de immigrations waren…en ja hoor ik werd er weer uitgepikt!!! @#@#%$^ Wim en ik stonden samen bij de balie en het ging er wel gemoedelijk aan toe, moest ik opeens met een andere man meelopen. Uhhhhh? ‘You come with me m’am.’
WHY?  I don’t know. 🙁  Ik werd naar een andere ruimte geëscorteerd waar ik ong 15 minuten heb gewacht en toen kreeg ik mijn paspoort en douane-aangifte formulier weer terug ‘ thanx for your patience’  en toen mocht ik weer weg.

Waar Wim was wist ik niet (en hij natuurlijk ook niet waar ik was!)maar gelukkig stond hij ‘braaf‘ op me te wachten voor de bodyscan/controle, zowaar met mijn boardingpass, die ik bij de douane had laten liggen. Dat Nederlandse paspoort heeft dus ook niets geholpen ;-(

Vlucht naar San Jose zat bommetje vol, inmiddels hakte al die uren dat we wakker waren en de vlucht er goed in en vielen onze oogjes de hele tijd dicht zzzzz. Op San Jose airport geen nieuwe immigratie of douane perikelen (gelukkig!). Nu nog op zoek naar iemand met een naambordje met onze namen erop…help zoveel naambordjes het duizelde ons helemaal!!! Er was een vriendelijk Costaricaan die ons hielp, mijn naam kon ie makkeijk onthouden maar die van Wim hahaha. Daar ging onze 1e dollar fooi, inmiddels al wat meer uitgedeeld. Colones hebben we nog niet want pinnen op het vliegveld lukte niet, morgen nog maar 1x proberen.

Pufff we zijn nu al meer dan 24 uur wakker, ons 1e lokale biertje nuttige op de hotelkamer en dan lekker slapen!