Wandelen door de rijstvelden van Jatiluwih

29 april 2016

Bali167

Na een wat onrustige nacht (je hoort zoveel geluiden!) de zonsopkomst maar aan ons voorbij laten gaan. De tent was heerlijk koel en dat zonder airco! Op voor het ontbijt. Bijna bij het restaurant aangekomen (140 treden naar beneden) stonden daar twee allerschattigste puppies! Ahhhhh. Wim mocht ze van  mij niet aanraken, maar hij kon ze niet weer staan. Dat snap je toch niet 🙂

Ontbijt was prima. Er werden twee allerheerlijkste zelf gemaakte jams geserveerd, bij het mixed fruit een frisse paarskleurige vrucht, koffie, roerei en zelfgemaakt vers brood. Dat was een goede bodem voor de wandeling die ons nog te wachten stond.

We begonnen de wandeling om 9:45 bij Billy’s Terrace in Jatiluwih, nog geen toerist te bekennen. Gedurende de wandeling zijn we er ook maar twee tegengekomen! Wauw wat is het hier groen en het uitzicht over de rijstvelden is werkelijk grandioos!! Ook vandaag hebben we het er niet zweetloos afgebracht puffff maar het was wel minder warm door een lekker windje. We liepen over een mooi aangelegd pad en hadden bedacht de oranje route te lopen die bij het begin van de wandeling stond aangegeven. Na dat eerste bord hadden we na drie kwartier niets meer gezien. Mapsme er maar even op naslaan.
 Oh, een stukje terug was het weggetje naar links, dat later het weggetje niet bleek te zijn. Teruggelopen en een stijl pad door een rijstveld naar beneden. Uhhhh waar moesten we DSC05652naar toe?? Over de smalle paadjes langs het rijst, maar dat leek niet echt een wandelpad. Hier en daar was het ook behoorlijk drassig, ja hoor daar zakte Wim weg in de natte grond. Helemaal vies!! 
Hmm aan de overkant van de rivier moesten we zijn maar hoe kwamen we daar? Er stond wel een bordje met trail maar dan moesten we dwars door de rivier lopen.
Na een half uur doelloos rond te hebben gelopen maar weer terug naar boven naar het betere pad.

Dat pad verder doorgelopen en na 15 minuten was er gelukkig weer een bord. 
We moesten nog een stuk doorlopen en daar was pas de afslag! Lekker bezig!

‘He, we zijn nog steeds geen andere toeristen tegengekomen.’ Ik had het nog niet gezegd en daar kwamen twee toeristen met een Balinese man (waarschijnlijk de chauffeur) de hoek om zetten.

Maar goed dat is nog steeds erg weinig voor zo’n prachtige plek!! Heerlijk om daar helemaal alleen te lopen. Dreigende wolken hadden zich inmiddels om de bergen samengepakt en dat was een geweldig contrast met de door de zon beschenen groene rijstvelden. Ja, daar was Jatiluwih weer, de wandeling zat er na 3,5 uur weer op.

Bali178 DSC05661

Eindelijk! Niet omdat de wandeling niet leuk was, maar man wat waren we weer doorweekt. Alles was nat van het zweet. Ook erg handig was dat ik een sport bh met felroze bandjes aan had. Daar staat nu precies de afdruk van op mijn nieuwe witte blousje 🙁 Zou dat misschien nog mode worden? Kan je nagaan hoe nat alles was!!

Tijd voor de lunch! Eerst een koud Bintangetje, lekkerrrrr! De lunch was ook weer heerlijk. Nog een stukje lopen naar Jimmy, die ons deze keer zonder afslaan naar boven vervoerde.

Bij Sangiri eerst even naar het restuarant om het eten voor het diner te bestellen. Daar ook nog even een biertje genomen. 
 We hadden onze spullen neergezet maar Wim wilde graag ergens anders zitten en pakte zijn rugzak en de prullenbak waar die naast stond. Ha,ha,ha..ik lig weer helemaal in een deuk nu ik dit schrijf!!

‘Waar ga je naartoe met die prullenbak?’

Uhhhh, prullenbak? Hij had niet eens door dat hij die had gepakt!! HA,HA,HA,HA de tranen lopen over mijn wangen!!! 🙂

Zo, wel genoeg gedaan voor vandaag. Terug naar tent nr 6, douchen en lekker een paar uurtjes niets doen. ‘s Avonds de 140 treden weer naar beneden en na het wederom lekkere eten weer omhoog. Op voor de laatste nacht in deze avontuurlijke omgeving en morgen met ons barreltje op weg naar het noordwesten, Pemuteran.

foto’s

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.