Wandeling bij Tamaimo

Tenerife377

31 oktober 2014

Wandeling in het zuidwesten bij Tamaimo.

Voor vandaag stond wandeling nr 30 op het programma uit het wandelgidsje. Deze wandeling had de volgende korte omschrijving: ‘Deze gemakkelijke rondwandeling over de kam boven Tamaimo opent heerlijk uitzicht over de dalen en kloven langs de zuidwestkust’. Allemaal waar behalve het woord ‘gemakkelijk’.
De Duitse klimgeiten die deze gids hebben geschreven weten volgens ons niet wat het woord gemakkelijk betekent!! Bij hoogteverschil stond ook omschreven nog geen 500 meter’. Alsof een hoogteverschil van 500 meter niets is 🙁 !

Toen we vanochtend vol goede moed aan de wandeling begonnen wisten we dat  natuurlijk niet. 
Het was al ff zoeken naar de start van de wandeling. We hadden, dachten we, alle wandelroutes op de GPS gezet, behalve deze dus!

Tenerife374De geasfalteerde weg verlaten en daar begon de camino die ons snel deed stijgen, Tamaino lag al snel aan onze voeten.
Klimgeitje Isa liep te hijgen als een postpaard en ging niet zo hard als berggeit Wim. Ff rusten en een man laten passeren die niet eens hard liep toen hij langs liep. Jeetje hoe traag moet ik dan wel niet gaan! 🙁
Ach ja als we maar boven komen. Het witte kruis (cruz de misioneros) waar we naartoe klommen kwam toch beetje bij beetje dichterbij. Yes eerste top bereikt…nog 70 meter klimmen te gaan.

 

Hier zaten wat steile stukken bij, er moest zelfs 2 x geklauterd worden, en we waren op het hoogste punt van de Montaña de Guama (877 meter) . Wauw idd een mooi uitzicht boven. We zagen La Gomera (nee Dirk niet Gomorra 🙂 ) heel duidelijk liggen en in de verte Las Palmas.

Tenerife378

Over de bergkam liepen we verder, eindelijk een vlak stuk, genietend van het uitzicht! Het vlakke stuk duurde helaas niet zo lang. Eerst een stuk geleidelijk naar beneden maar het grootste deel van de afdaling was steil en over een rotsig pad met heel veel losse stenen en grind.

Roetssjjj daar gleed Wim een stuk door. Roetsjjje !@$@ pad, hoorde ik Wim schelden. Zo nog een aantal keer tot roetsssjjjj daar lag hij echt. @#R#@
Gelukkig niet heel erg hard gevallen, alleen een schaafwond aan de linkerarm. Zuster Isa haalde haar mini EHBO setje uit de tas, wond ontsmet, pleister erop en we gingen weer gestaag verder over het pad.

Gelukkig voor de rest zonder ongelukken. Dit was echt het vreselijkste pad dat we tot nu toe gelopen hebben!

Nog 1,7 km over een camino richting Tamaimo. He exhibit a, geitenkeutels. Waar zijn die verdomde beesten dan toch?
Nog geen 50 meter verder een hoop geblaat, een boerderij met geiten. Meeeee, meeeeee dat klonk als een jonge geit. Zo schattig 2 geitjes van een dag oud op de arm van een boer die ze ergens van boven van de berg had gehaald. Neergezet stonden ze er versuft bij, meeeee, alsof ze nog niet wisten dat ze geboren waren.

Tenerife381 Tenerife382

 

 

 

 

 

We hoorden ook constant gefluit, deze boeren blijken net als de oorspronkelijke bewoners van Gomera de fluittaal te beheersen waarmee ze met elkaar kunnen communiceren. Wel makkelijk en klinkt bovendien erg vrolijk.

Verder over de camino en daarna door de bedding van de Barranco de Santiago, leuk stukje met hier en daar wat mini potholes. Ja, daar kwam het beginpunt weer in zicht. We hebben het maar weer mooi gedaan!

Wel weer behoorlijk afzien tijdens deze ‘gemakkelijke’ rondwandeling!

Foto’s

1 gedachte op “Wandeling bij Tamaimo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.