Wandeling Pico de la Cruz -Pico de la Nieve en terug

17 september 2018

Pico de la Nieve

De wandeling langs de kraterwand richting Roque de los Muchachos, vonden we buitengewoon mooi. Hier wilden we zeker nog een wandeling doen. 
Graag eentje met spectaculaire uitzichten en weinig spectacel qua inspanning en moeilijke begaanbare paden. 
De wandeling van Pico de la Cruz naar Pico de la Nieve en weer terug leek aan deze eisen te voldoen.
‘Het begint met een vriendelijke kuitenbijter naar de top van Pico de la Cruz, en gaat daarna zonder al te veel inspanning verder met verbazingwekkende uitzichten tot aan de Pico de la Nieve’ 


Na weer tig misselijk makende bochten komen we na 1:15 rijden aan op het beginpunt van de wandeling, op de lp -4 km 31/32.
Het ritueel volgt weer….wandelschoenen aan, zonnebrandcreme smeren, rugzak op de rug (met extra gewicht vanwege meer drinken dat we nu bij ons hebben), petje op, camera om en we zijn er weer klaar voor om veel voetstappen achter te laten en mooie herinneringen mee te nemen! Een klein stuk omhoog hebben we gelijk al het eerste mooie uitzicht te pakken.

Wim kijkt naar de Pico Bejenado die we 2 dagen geleden beklommen hebben.

De beschreven kuitenbijter volgt. AU, au, au het is een gemene!
Op de top bijkomen, genieten we van het uitzicht, zoeken  we waar het pad verder gaat en op naar de Pico de la Nieve.
Het pad is vriendelijk, gaat geleidelijk naar beneden, weer omhoog, een paar steilere stukken maar is prima te doen. Geen roetsjjjj stukken of enge afgronden.
De ‘plantsoenendienst’ is de bosjes aan het bijsnoeien. Dat is ook wel nodig want op sommige stukken is het pad helemaal overwoekerd.

Op een plek met mooi rode rotsen gaat de drone weer eens uit de tas. Wim sleept de drone al een aantal dagen mee zonder hem uit te kunnen laten.
We bevinden ons weer in een ‘no fly zone’ klikken het weg en vliegen maar.
De paar dagen niet vliegen hebben effect gehad op de dronepiloot het gaat minder soepel en met licht trillende vingertjes bedient hij de drone. Die ‘no fly zone’ zit hem niet lekker en door de felle zon ziet hij amper iets op het schermpje van de Iphone.
Tien minuten later weer op het pad komen we twee parkwachters tegen! De drone zat gelukkig op tijd weer netjes ingepakt in de rugzak 🙂We blijven gestaag doorlopen met rechts van ons de caldera en links een dik wolkendek. Het lijkt een grote donsdeken waar je zo in kan springen en dan weer verend op je voetjes uit terugkomt.

Een wegwijzer geeft aan dat het nog 4 kilometer is. Wat?!?!  Later blijkt dat we het bord niet goed gelezen te hebben, Het is 4 kilometer tot de exit Pico de la Nieve, de Pico de la Nieve zelf is een stuk dichterbij.


Na 5 kilometer, waar we 3:21 over hebben gedaan , bereiken we Pico de la Nieve.
Wauw wat mooi! Het intense blauw van de lucht, de witte wolkendeken, de Teide (op Tenerife) in de verte en het kruis. Magisch!

Elke top heeft zijn kruisje

Na een half uur rusten zetten we de terugtocht in. Deze gaat iets sneller. Na in totaal 5:45:07 zijn we weer terug bij de auto. 


Feitjes van deze wandeling:

Afstand: 9,92 km
Tijd: 5:45:07

Hoogteverschil : 452 meter
Laagste punt: 2193 meter
Hoogste punt: 2349 meter
Zon gedurende de hele wandeling die ons beide rood verbrande koontjes heeft opgeleverd!