Wandeling Punto de Gala

Tenerife179

22 oktober 2014

Zo spoelt 2 dagen geleden nog een deel van Tenerife weg, zo zit je in een hittegolf! Madre mia que calor!

Wel handig als je je was wilt drogen. Wat we gisteravond kletsnat hadden opgehangen was helemaal droog!

Vandaag een wandeling gemaakt in het Tenogebergte in het noordwesten van Tenerife. Van de week hadden we daar al rondgereden en gezien hoe mooi het daar was. Er stond een straf windje hier bij het appartement, nou de helft van deze wind zou wel lekker zijn geweest tijdens de wandeling. Warm….maar het was wel weer fantastisch!!!

Weer een heel afwisselende wandeling, door een dennenbos, langs een berg met uitzicht op Masca, de grillige kust en Gomera, door een laurierbos en door het spinnenrag.
Dat bos is een oerbos, miljoenen jaren oud. Nou ja niet de bomen die er nu staan natuurlijk maar wel de oorsprong van het bos. Heel dichtbegroeid, grillige kronkelende bomen, veel mos en spinnenrag.
Wim liep voorop met een van zijn wandelstokken in zijn hand die hij als een soort machete gebruikte om de weg ragvrij te maken.

Na een wandeling van 4 uur waren we weer terug bij de auto. Deze stond geparkeerd bij een restaurantje. ‘2 cerverzas, por favor!’ Wat is dat lekker een koud biertje als je zo verhit en zweterig bent van een wandeling. Goddelijk!
Ensalada mixta en croquetas erbij…en nog 1 cerveza om te delen en we voelden ons weer een stuk beter.

Terug naar het zuiden op zoek naar een leuk plekje om te kunnen snorkelen. Die hebben we gevonden bij Playa Santiago (tenminste wij denken dat het daar was). Een baaitje met wat rotsjes. Je kon met een trap naar beneden. Daar hing wel een lint van de politie en een bord dat er gevaar was voor vallende stenen, maar er waren meer mensen beneden en het zag er echt niet gevaarlijk uit.

Tenerife180

Goede snorkelplek!
Wel een wat wilde zee, dus wel oppassen dat je niet tegen een rots werd gesmeten. Auu, dat was mijn knie! Het was ook wel erg ondiep waar we aan het snorkelen waren, met mijn buik net langs de bodem op sommige plekken. Het water was superhelder en als je bril niet te veel besloeg (waarom gebeurt dat toch altijd!!??) dan kon je de visjes vrolijk zien rondzwemmen, happend aan de rotsjes op zoek naar voedsel. Ff opdrogen op de lavarotsen en weer terug naar Finca Vista Bonita waar het nog steeds winderig en zwoel is! Het is nu 22:00 ‘s avonds en zitten nog op het terras.

Foto’s

2 gedachten over “Wandeling Punto de Gala

  1. Leuke verslagen tot nu toe. Ik ben weer helemaal bij gelezen. Zo te lezen genieten jullie weer met volle teugen. nooit geweten dat het eiland zo mooi was. De moeite waard.
    Geniet nog lekker en pas een beetje op hè, Isabel dat je wel heelhuids terug komt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.