Waterton Lake

6 juni 2011

Weer zit er een dag op. We zitten nu fris gedoucht in ‘our motorhome’, zachtjes tikt de regen tegen het dak en meneer de uil slaat ons gade vanaf een tak. Wel op zo’n 40 meter van ons vandaan, maar hij zit er toch maar mooi! Hij gaat nu voorlezen uit de fabeltjeskrant……

Dag lieve kijkbuiskinderen er is vandaag weer veel gebeurd canada507in het grote dierenbos. Wimmetoe (vandaag ook zeker Arendsoog!) en Red Nosed Woman (Red) (kijk ff in het fotoalbum van vandaag) gingen vandaag een tochtje maken met de boot. Het weer was helaas niet zo mooi als gisteren. Gisteren liep Red nog in een t-shirt vandaag ging de muts weer op en het fleecevest en de handschoenen weer aan.

 

Wimmetoe en Red hadden op de boot gezelschap van nog ongeveer 10 andere mensen, de boot was dus zo goed als leeg. Ondanks de kou gingen ze boven in de boot zitten in de open lucht, om maar niets te missen tijdens de tocht.

Een van de (twee) bemanningsleden vertelde over Waterton, het meer, de bergen kortom over alles wat er te zien was in dit grote dierenbos. De dieren in het bos lieten zich deze ochtend helaas niet zien en het zicht op de bergen werd weggenomen door de laag hangende bewolking maar toch genoten Wimmetoe en Red van de tocht.

 

Ze zijn vandaag zelfs in het dierenbos USA geweest. Het meer waar ze op voeren ligt namelijk voor het grootste deel in de USA. Ze mochten daar zelfs 20 minuutjes voet aan wal zetten, al was het maar een klein stukje langs de kant van het meer. In de USA was het wel frisser dan in Canada vanwege de wind brrrr.

In het dierenbos USA waren twee hele vreemde dieren te zien. Kennen jullie deze soorten misschien?

IMG_5447 IMG_5448

 

 

Weer terug op de boot was het op het bovendek toch wel erg fripsig dus zijn Wimmetoe en Red afgezakt naar het benedendek. Ook op de terugweg wilden de dieren zich niet laten zien. Wimmetoe en Red waren een beetje teleurgesteld niet wetende wat ze die middag nog in het dierenbos zouden zien!

 

Na de lunch in een van de restaurantjes in Waterton, waar na enig geduld het internet werkte maar het uploaden van het reisverslag van gisteren lukte niet, gingen ze weer op pad met de camper naar Cameron Lake.

In Waterton kwamen Wimmetoe en Red het eerste wildlife alweer tegen, een kudde Big Horn Sheep die lekker lag te rusten bij iemand in de tuin.

 

De weg naar Cameron Lake was helaas halverwege afgesloten. Op de weg terug stopte ze om even te kijken naar een monument bij de eerste oliebron (1902) van West-Canada.

 

Wimmetoe en Red besloten om te gaan kijken bij de Bizon Paddock waar ze gisteren dachten niet doorheen te mogen rijden.

Wimmetoe (vanaf nu eenogige Arendsoog) dacht al een bizon te zien, maar beste kijkbuiskindertjes het bleek een zwarte beer te zijn die de weg wilden oversteken. Ja,ja echt waar een beer op de weg. Deze keer lukte ze het om het vast te leggen op film.

 

Tijdens de rondrit langs de bizons was er maar eentje die canada540.jpgzich liet zien. Waar was de rest? Het landschap was nogal glooiend en achter een van de heuveltjes hadden de bizons zich verstopt. Dit konden Eenogige Arendsoog en Red zien toen ze op een hoger punt stonden.

Vroem, vroem weer terug naar Waterton…en het water kwam ook naar beneden (regen).

Eenogige Arendsoog en Red volgden een pad naar een picknickplek bij het meer. Daar kwamen twee herten aangewandeld, ook deze wisten de 2 vrienden vast te leggen op film. Ja, ja echt waar maar dat is nog niet het eind van dit verhaal.

Eenogige Arendsoog deed zijn naam eer aan en spotte een coyote op het pad!!! Kijk maar eens bij de wildlife foto’s.

En zo komt er weer een eind aan dit verhaal beste kijkbuiskindertjes….dus voor nu oogjes dicht en snaveltjes toe en tot gauw in het grote dierenbos. 😉

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.