Yellowstone

13 mei 2014

We have always something 🙁 Ja Wim en Isa zijn weer op vakantie met een camper in the US of A ..Houston we have a problem……

Het was wel heel erg koud vannacht in de camper. De verwarming sloeg niet uit zich zelf aan. We moesten het zelf uit en weer aan doen en ja hij deed het…maar er kwam helemaal geen warme lucht uit. Brrr, bibberr, bibber.

Wim had het lumineuse idee om de gordijntjes waarmee je het stapelbed kon afscheiden, als extra deken te gebruiken. Dat gaf wel iets meer warmte, nog niet echt behaaglijk.

Wim wilde het ontbijt gaan klaarmaken. ‘Ies,het gasfornuis doet het niet’. WAT??? Het gas zou toch niet nu al op zijn. Bibberr, bibber opgestaan en gauw wat aangetrokken. @#@# Wat was het koud!!! -5 gaf de thermometer aan! In de camper gaf het control panel nog aan dat de gastank driekwart vol zou zijn. Buiten gecheckt, bibberrrr bibberrrrr, daar was de tank nog 1/3 vol.

Inmiddels was het lampje van de koelkast ook al gaan knipperen. @##$$ What the piep!? Er reed een ranger over de campground. Wim schoot hem aan (he shot him on 🙂 ha,ha) om te vragen of hij wist waar we het gas konden bijvullen. Gelukkig niet zo ver hier vandaan bij de noord ingang, ongeveer 5 miles rijden. Maar dat was pas om 8 uur open..het was 7 uur. Dus nog ff wachten in de kou.

Inmiddels stond het ijs al op de voorruit! Bibberr, Bibber ik moest me wassen en aankleden. OMG wat koud! Dacht je dat je het warm kreeg als je kleren aandeed die waren ook ijskoud!!! Motor maar gestart om de verwarming voor te gebruiken, wat eigenlijk niet mag want het is quiet hour tot 8 AM. Ahhh we ontdooiden een beetje. Inmiddels deed de koelkast het al wel weer, maar het gasfornuis gaf een heel zwak vuurtje.

Na 1 kwartier nog eens proberen. Ja, dat zag er beter uit! Net genoeg om water te koken voor heerlijk, warme, dampende koffie!

Om kwart voor 8 weggereden in een inmiddels heerlijk warme bestuurderscabine op zoek naar de plek waar we het gas konden bijvullen. Dat was ff zoeken maar de tank is weer vol. Gasfornuis heeft het de rest van de dag gedaan. Koelkast is nog steeds niet oke. Het lampje is vandaag weer een paar keer gaan knipperen. Gelukkig staan we nu full hooked up, dan werkt de koelkast op elektriciteit.

Nou dan nu de leukere verhalen over het geweldige Yellowstone. Dit park is echt fantastisch! Zo divers. Geweldig landschap, wilde dieren, stomende geisers, een ravijn, watervallen. Dit alles hebben we vandaag ook gezien.

USA2014_123

Eerste stop was bij de Norris Geiser Basin. Daar dampte het flink, we hadden beter hier kunnen overnachten, dan hadden we het lekker warm gehad :-). Via houten boardwalks kon je door het Porcelain Basin en er om heen lopen. Wat een prachtige kleuren! Niet van de pad af want dat is dangerous. We vroegen ons wel af hoe ze dan ooit die steigers hebben aangelegd. Bizons trekken er zich trouwens niets van aan want er lagen overal flinke drollen, die hebben zeker fireproof hoeven.

Ook nog een deel van het Black Basin gedaan. Daar staat de grootste geiser ter wereld: de Stoomboot. Helaas kunnen ze niet voorspellen wanneer hij spuit, laatste x was 31 juli 2013. Hij was nu wel flink aan het stomen, maar helaas geen uitbarsting van 100 meter hoog. Het kleinere rondje gelopen langs nog wat andere geisers met dubieuse namen zoals Veteran geiser, Fearless geiser, Corporal geiser….als we het dan toch over militaire titels hebben. Wie kwamen we tegen: de 2 mede Minnie Winniers waarvan Wim de man De Generaal noemt omdat hij nogal geinteresseerd is in militaire bezienswaardigheden. Ff een praatje gemaakt dat was wel weer gezellig.

Bij de camper aangekomen knipperde het lampje van de koelkast weer :-(. Uit en weer aan, ja…oh nee hij ging weer knipperen. Nog 1 keer proberen en weer knipperen. Misschien als de motor gestart is. Ja nu geen geknipper meer. Beats us wat er aan de hand is. Vroemmmm door naar de volgende attractie de Yellowstone Canyon.

 

USA2014_132Eerst de North Rim gereden waar flink wat sneeuw lag waardoor de meeste wandelpaden niet begaanbaar waren. Wel de uitkijkpunten over de indrukwekkende canyon. Daar kom ik weer…WAUW!!! Bij inspiration point (een uitkijkpunt) hoopten we inspiratie op te doen om te achterhalen wat er met het gas en de koelkast aan de hand zou kunnen zijn. Nope…geen inspiratie Dan maar genieten van het uitzicht.

Ook de South Rim nog gereden waar twee uitkijkpunten waren.

 

Vroeemm op naar de eindbestemming van vandaag: the Fishing Bridge Campground.

We reden langs de Yellowstone river en omdat we toch wilden lunchen leek een parkeerplek hierlangs ons wel een mooie plek. Stoeltjes buiten gezet, was toch wel fris. Toen Wim opmerkte dat er misschien wel beren zouden kunnen zijn en het misschien niet zo handig was om buiten te eten, zat ik ineens helemaal niet meer lekker.

We kregen gezelschap van een raaf. Die zat al een tijdje op een tak in een boom boven ons zonder dat we die hadden opgemerkt. Wim gooide een kruimeltje brood en ja, hij kwam naar beneden. Nog geen minuut later stopte er opeens twee ranger auto’s naast ons. Een ranger stapte uit. We mochten hier toch wel staan? Ja hoor dat was niet het probleem. Het ging om de raaf. ‘You’re not tempting the bird are you?’ ‘No sir, we aren’t.’ (pinokkio neus).

Je mag hier geen enkel dier voeren. Bizons en beren snappen we, maar zelfs de vogels niet omdat ze anders gaan bedelen. Hij joeg de raaf weg en ging er zelf ook weer vandoor.

Daar gingen we weer verder door het witte landschap. Hier lag toch echt nog wel veel sneeuw vergelijken bij Noord Yellowstone. He daar stonden heel veel mensen naar iets te USA2014_142kijken. Er was zelfs een ranger het verkeer aan het regelen. Het was een grizzlybeer die op een veldje aan het rondscharrelen was.

DSC01452We waren bijna bij de campground . Links af over een bruggetje waar we een klein oponthoud hadden vanwege een bizon die bedacht dat hij ook over de brug wilde.

Hier dus full hooked up en ook voor het volle pond. $ 108 voor 2 nachten!! Krijg je er wel elke dag 2 gratis warme douches bij. Hopelijk vannacht ook een warme nacht voor ons, de verwarming lijkt het nu weer goed te doen!

Foto’s

14 mei 2014

Een lange dag in Yellowstone. Vanochtend om 7 uur van de campground vertrokken en om 17:30 waren we weer terug!

Zo ff een slok koffie uit mijn nieuwe Yellowstone coffeemug en het verslag van de dag van vandaag kan beginnen.

Ik wil er eigenlijk dit keer niet te veel overschrijven maar vooral de foto’s laten spreken! De camera’s hadden het druk vandaag. We bleven foto’s maken en dan ook nog allebei van hetzelfde. Dus afgesproken dat Wim rechts van de boardwalk en ik links zou fotograferen….dat hebben we misschien vijf minuten volgehouden.

USA2014_167

 

 

 

 

 

DSC01556

 

 

 

 

 

 

USA2014_174

 

We waren om half 9 bij de Old Faithfull en om half 1 gingen we bij dat deel van het park weer weg. We liepen over de immense parkeerplaats naar de camper en wie kwamen we voor de 4e keer tegen….el generalisimo en zijn vrouw. Niet te geloven toch! What are the chances?!

In de camper aangekomen flikkerde het lampje van de koelkast weer 🙁  Maar het eten was goed koud! Misschien betekent dat geflikker wel helemaal niets. Aan uit, aan uit, aan uit…uit en na 5 minuten weer aan. Ja, geen geflikker meer. Gaat goed zo 🙁

Vroeemmm weg vervolgt naar een plek een stukje verderop waar er nog meer geisers te bewonderen waren. Wauw, hier nog mooier van kleur dan bij the Old Faithfull…en een stukje down the road weer een stop. WAUW!! , nog weer mooier!

USA2014_180

USA2014_183.jpg

 

Hoeveel geisers kan je zien op een dag? Nou, na deze stop vonden we het wel genoeg. Vroemmm hit the road back to the campground. Weer wat dieren gezien vandaag. Bij Old Faithfull 2 ospreys (visarenden), heleboel mountain bluebirds (Wim’s favoriet) en andere mooie vogels, eekhoorntjes, onderweg een coyote en op dezelfde plek als gisteren weer een grizzly beer.

Nu maar even gestopt om proberen hem beter te fotograferen. Wim is maar op het dak USA2014_155van de camper geklommen om het beter te kunnen zien 🙂 Morgen gaan we het prachtige Yellowstone verlaten en de Grand Teton aanschouwen. Dit park grenst aan de zuidkant van Yellowstone en moet ook erg mooi zijn.

 

 

 

 

Foto’s

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.